Minkä merkkinen partaterä on paras?

Minkä merkkinen partaterä on paras?

Perinteisen parranajon aloittelijan vaikein tehtävä on valita omalle parrankasvulle ja ihotyypille parhaiten sopivat partaterät. Se, että jokin terä sopii täydellisesti toiselle ajajalle, ei takaa, että kyseinen terä sopii omalle ihotyypille. Sen vuoksi on suositeltavaa testailla alussa erimerkkisiä partateriä. Ajomukavuutta ja ajotulosta tulisi kuitenkin tarkkailla hieman pidemmän aikaa, toisin sanoen testattavasta merkistä tulisi käyttää vähintään 5–10 partaterää. Oikein valitun partaterän tulisi liukua kasvojen iholla kevyesti ja tasaisesti, ja lopputuloksen pitäisi olla tarkka.

Mitä tehdä, jos näin ei ole?

  • Jos partaterä ei leikkaa partakarvoja hyvin ja sama kohta on ajettava useaan kertaan, - on suositeltavaa vaihtaa partahöylä aggressiivisempaan, esim. avokampamalliin.

  • Jos partaterällä saa hyvän tuntuman partakarvoihin, mutta silti terä repii ja kiskoo sänkeä ja terää on painettava voimakkaasti iholle, jotta se leikkaisi kunnolla, - kannattaa kokeilla terävämpiä partateriä, esim. Feather ja Shark.

  • Jos partahöylä leikkaa partakarvat kerralla, mutta ärsyttää ihoa, - partahöylä on liian aggressiivinen ja se kannattaa vaihtaa vähemmän aggressiiviseen, esim. umpikampamalliin.

  • Jos kasvot ”hehkuvat” ajon jälkeen, iho on ärtynyt ja kihelmöi, koska partaterä on raastanut ihoa, - partaterä on liian terävä. Suosittelemme vaihtamaan hellävaraisempaan terään, joita ovat esimerkiksi Timor Solingen, RazolutionMühle, Astra, Derby Extra ja Rapira.

Terävin partaterä ei aina takaa parasta ajomukavuutta ja lopputulosta.

Omalle parran kasvulle ja ihotyypille parhaiten sopivan partaterän terävyyden saa selville vain kokeilemalla. Erimerkkiset terät myös liukuvat iholla eri tavalla, ja lisäksi eroja löytyy siitä, kuinka monta kertaa yhdellä terällä voi ajaa parran.
Myös partahöylissä on pieniä eroja, joten sama terä voi tuntua erilaiselta toisessa partahöylässä.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code